Sammanfattning av förra veckan!

Förra veckan gjorde vi även klar våran begravningskrans, genom att dekorera den med blommor. Och har idag även gjort en repition av den. Idag tyckte jag det gick mycket bättre än förra veckan. Jag behövde inte lika mycket blommor som förra gången och fick en bättre form på den, var bara ena sidan som blev lite sämre, men det kändes ändå okej. Det var skönt att på ett sätt använda samma blommor, jag tycket det var då lättare att repetera när man vet hur det ska se ut från början.
Sedan så hade vi det som ett litet "prov" idag, vi skulle jobba mer självständigt,  så när vi var klara fick vi en och en gå ut med våran krans till våran lärare där han skulle bedöma den genom några punkter. Det var skönt att få en sådan bedömning så man vet lite vad man ska tänka på. Och nu vet man lite hur det fungerar till den dagen vi ska ha ett riktigt prov.
*
*
Här är den från förra veckan, den blev sådär, jag hade svårt att få till en jämn och fin form som hängde ihop. Den blev som en boll med en liten svans.
*
*
Och här är den från idag. Tycket ändå den blev bättre, fick till blommorna bättre på högersidan, det fick jag inte förra veckan. Och hel heten blev mer jämn. Så nästa gång då kommer den bli kalas bra, då behöver jag ta lite från första och lite från andra så kommer den bli toppen fin:)
*
*
Förra veckan fick vi även göra ett eget mosshjärta och även dekorera ett färdigt hjärta som läraran hade beställt.
Det hjärtat vi gjorde själva skulle dekoreras mer traditionellt medans det andra fick vi piffa till.
*
Vi började med att klippa ut ett hjärta i papp sedan limmade vi på oasis både ovan och under. På ena sidan var det tjockare lager av oasis och den andra sidan var smalare för att man ska kunna göra ett hål på den tjockare sidan och sedan kunna plantera i den, men vi gjorde inte det nu utan nu så dekorerade vi bara på hjärtat.
*
*
Såhär blev det färdiga hjärtat. Hjärtat blev ganska stort och dekorationen liten. Men man lär ju sig hela tiden, och det är ju det som är roligt så nu vet jag det till nästa gång:)
*
*
Detta hjärtat fick vi utav lärarna. Här har jag lindat hjärtat med bouillontråd.
*
*
Sedan planterade jag i ljung och silvertrassel och satte även i två plastrosor med varsin pärlnål i. Sedan har jag även lindat lite bouillontråd runt rosorna, syns tyvärr inte på bilden. Jag blev väldigt nöjd med denna:)
*
Vill även visa min första krans som jag gjort och även dekorerat den.
*
Denna fick sedan mina föräldrar att hänga på deras dörr<3
*
Ha en fortsatt trevlig kväll
Puss och kram

Gravkrans och gravdekoration

Hejhopp!
Ja dåligt med inlägg:/ skäms, ska skärpa mig:) väntar på lite kort också så jag kan visa er från när vi var i Jönköping på Elmia garden flower grand prix, det var riktigt roligt och få se hur det går till på tävlingar, och fanns massa fint och se på resten av mässan också.
Men denna veckan så fortsätter vi i sorgetemat och har idag gjort en traditionel gravkrans i ädelgran, jag han tyvärr inte dekorera den klart, men han sätta dit några kottar i alla fall:)
*
*
Börjar först att linda kransen med vliselin och fästa det med mälor, sedan använder vi oss utav grön spoltråd att fästa grankvistarna med. Det är pilligt och mitt tålamod ville inte riktigt va med mig idag, men det var bara att köra på ändå, till slut blev de bra:)
*
*
Han och dekorera lite men inte helt klart. Först så gjorde man en slags roset utav tre grankvistar och gaffelskaftade dem och fäste ner i kransen, sedan skaftade man även kottarna så att de sitter fast i kransen. Än så länge tycker jag den ser fin ut:)
*
*
Sedan gjorde vi även en gravdekoration med ädelgran
*
*
Här har vi början, vi använder oss utav oasis som sitter fast i en petite.
*
*
Här har jag fyllt ut den så att inget utav oasisen eller petiten syns, det är ganska svårt att hitta granbitar som är likadana, så tycket min blev lite ojämn och ganska stor, men men:) nu ska det bara dekoreras.
*
*
Färdiga resultatet! Som att min blev så stor, så tycket jag det var svårt att dekorera den, och vad man skulle ha. Men när jag ser den nu, så skulle jag nog tagit mer ljung lite mer av allt känns de som. Men vet jag det till nästa gång:)
*
I morgon ska vi göra klart våra stora cypress kransar som vi gjorde för två veckor sedan, så i morgon ska det på blommor på dem, ska bli spännande och roligt:)
Tack för idag<3
Puss & Kram

Begravningsbukett

Hej igen:) mycket inlägg idag.
Denna veckan ska vi hålla på med begravningsbuketter, begravningsdekorationer och även kransar.
På Fredriks lektion idag då började vi med begravningsdekoration (Kistbukett) Som vanligt ser det så lätt ut när han gör det:)
Vi gjorde buketten som vanligt i spiralteknik och sedan även i radielsticktecknik då blommorna sticks i uppifrån, då man lättare får blomman där man vill ha den men svårare att hålla kvar spirlateckniken. Och under tiden vi gjorde buketten skulle den stödjas mot bordet också nått nytt när man är van att hålla den upprätt. Det gick bra men jag fick inte någon volym på slutet, som att den skulle vara granliknande, men för att vara första gången så var jag ändå nöjd:)
*
Vi använde oss utav Chrysantemum, nejlikor, brudslöja, trädgårdsstormhatt och cypress och en som jag inte kommer ihåg.
*
*
*
*
Så i slutet av buketten skulle den haft mer volym, men öva öva öva:)
*
Tack för idag!
Puss & Kram <3

Astrid Lindgren

Hej på er=)
Haft lite bloggtorka även fast vi gjort massa roligt, så nu blir det massa och visa!
Förra veckan fick vi ett nytt projekt, vi hade nämligen öppethus i lördags och till de då skulle vi ha en vernissage och fick då temat Astrid Lindgrens Värld. Hur roligt som helst, men tankarna flög iväg och alla funderade på hur detta skulle bli.
Vi blev indelade i grupper och varje grupp fick en saga var. Våran grupp som bestod utav mig, Malin, Jennifer och Rositha fick Pippi Långstrumps trädgård.
Så det vara bara att sätta igång med tankeverksamheten:)
Vi ska både göra i vegetativstil ( återskapa naturen) och även formbinderi ( man ska kunna se vad det är tex pippis hus som vi ska göra)
*
Alla grupper fick varsin lastpall där landskapet skulle vara på. Så vi började klä in pallen i plast sedan för att få höjd på den så sågade jag och Rositha till torvblock. Vi bestämde oss för att vi skulle göra Pippis fina hus så under tiden började Jennifer och Malin göra det söta Pippihuset, grunden på Pippihuset gjorde dem utav torr oasis.
*
*
Lastpallen
*
*
Inplastad och torvblock
*
*
Grunden klar! Hur sött blev det inte?:)
*
*
Sedan lade vi på gräs, för att få Pippis gräsmatta.
*
*
Och här har vi den Vegetativastilarten klar.
*
Här har vi formbinderiet klart:) hur sött blev inte Pippis hus? och hennes söta lilla staket:)
*
Projkektet var jätte kul, en rejäl utmaning. I början av veckan trodde vi aldrig vi skulle hinna men det gjorde vi allt. Tyvärr var jag även sjuk två dagar:/ men tjejerna jobbade på riktigt bra! Imponerad över alla, utställningen blev så otroligt bra och roligt och få visa upp på öppethus. Här kommer hela Astrid Lindgrens Värld:)
*
*
Madicken
*
Bröderna Lejonhjärta
*
Alla Barnen i Bullerbyn
*
Ronja Rövardotter
*
Rasmus på Luffen
*
Pippi Långstrump
*
Emil i Lönneberga
*
Ja ni kan förstå att det var en rolig vecka:)
Ha det bäst
Puss & Kram

RSS 2.0