Bordsdekorationer!

Idag har vi haft Anna-Karin hela dagen och har pysslat med bordsdekorationer. Som att jag gjorde det på gymnasiet på bordsdekorations lektionerna så tänkte jag att jag skulle ha kvar nått från det, men det var allt en smula klurit:)
Först började vi med en bordsdekoration som skulle vara rund och ska då ha en jämn yttre form.
*
*

Först så skär man till oasisen och formar den efter utseendet på krukan
Här har vi då början, filat till oasisen och sedan börjat med läderblad till att göra en manschett runt om.
*
*

Sedan sätter man i toppblomman som då ska sitta i mitten som då avgör formen på dekorationen, ju högre upp man sätter den ju större dekoration blir det och fler blommor behövs. Sedan satte vi i fyra blommor som ska vara i linje med topp blomman för att man ska få den rätta formen.
*
*

Här har vi det färdiga resultatet. Det har då fyllts ut med grönt och statice, för ingen oasis får synas! Vi har använt oss utav radiell stickteknik, då blommorna sticks in på sidan kan man säga och sedan möts de vid en och samma mittpunkt.
Jag tyckte ändå jag fick till det bra, förutom att jag fick sticka om ett antal gånger och det ska man helst inte göra, för tillslut kan det vara att det inte finns några fler ställen att sticka ner blommorna på.
*
*
Nu till den sista dekorationen som var en avlång bordsdekoration i linjer
*
Vi började precis som den första, med att skära till oasisen och göra en manschett utav läderblad och även sätta i en toppblomma.

Som innan då så avgör rosen som är toppblomman höjden men sen ser ni att vi satt blommor långt ut på sidorna, såkallad lejongap och det är dem som gör den långa linjen. Och detta var en dekoration med linjer, så det finns tre linjer, långa linjen, där lejongapen är sedan finns den även centrallinje och sido linje.
*

Här har vi tagit rosor som den centrala linjen, och den går från denna sidan och sedan till andra sidan i en linje och för att få det mer utfyllt så sätter man dem i sicksack. Och  bredvid rosorna använde vi oss utav chrysantemum och dem utgjorde sidolinjen och på samma sätt som centrallinjen så gick dem från denna sidan till andra sidan i linje mot toppblomman.
*
*

Här har vi slut resultatet, och då har vi även fyllt ut den med grönt och statice (den lila blomman)
Jag hoppas jag förklarat rätt nu så ni förstår=)
*
*
Ha det bäst!
Puss o Kram


Nivåbukett/Fasadbukett i grönbotten!

Igår fick vi lära oss nivåbukett med grönbotten. Det var klurit men på ett sätt bättre då man på ett lättare sätt ska kunna få blommorna där man vill ha dem. Skillnad då från de andra buketterna vi gjort är att vi nu gjorde en grön botten och sedan stack i blommorna där vi ville ha dem, annars har vi börjat med blommorna och i slutet gjort en grön manschett runt blommorna.
Det skulle fortfarande vara i spiralteknik och det var det som var det kluriga som att man då trycker i dem ovanifrån. Men tillslut fick man till det och det blev sjukt fina buketter!!
*
*

Här är början till mina gröna botten, men lite mer grönt tillsattes.
*
*

*
*

Såhär blev slut resultatet! Blev super nöjd, så häftigt att man kan göra buketter på så otroligt många olika sätt!
*
*

Puss och Kram

Kransar


Nu vecka nya utmaningar!
*
Idag har vi börjat och binda kransar. Ja först var det bara och till att bege sig ut i det underbara höst vädret och plocka mossa och löv som skulle användas till våra kransar.
Först så började vi att linda våra kransar med vliseline och fästa den med mälor, vliseline används för att inte halmen ska synas och mälan för att fästa fast vliselinet.
*
*

*
*


För att fästa fast mossan och lönnlöven så använde vi oss utav spoltråd, så att den blir hårt åt dragen, annars kan materialet lossna när det torkar.
Sen ska vi dekorera dem, det ska bli roligt hur det kommer bli.
*
*
Sen till nått annat roligt som vi fick göra idag!!
*
*
Haha vi fick köra elbil=) den ska vi använda oss utav när vi ska kasta sopor, låter ganska lata att köra sopor med elbil, men det är många och stora tunnor, så smidigare och såklart roligt!
*
*
Nu har jag även köpt busskort, och det är super skönt och slippa köra den långa vägen och roligt när vi är några stycken som åker tillsammans=)
*
Ha det bäst!
Puss och kram


Buketter

*
Förra veckan fick vi lära oss den så kallade spiraltekniken och har idag fortsatt och öva på de för att få in tekniken, fast idag med helt andra blommor, och utav dem skulle vi skapa buketter som skulle vara stora med hög volym.
*
Det är så kul, men jag är ganska självkritisk, jag vill att det ska bli perfekt på en gång, fast att jag vet att det egentligen är omöjligt, vi har ju som sagt bara hållt på i en vecka, så det är nått som jag får sluta med, men några blev jag ändå nöjd med:)
*
*
*
Sedan efter vi övat under förmiddagen var det dags för en ny utmaning.
Redesbukett heter det. Då gör man ett rede med hjälp utav björkgrenar som man sedan kan göra i olika former, men vi gjorde en rund ring och band ihop den med färgad spoltråd.
*
Här ser ni min konstruktion
*
*
*
Jag kan säga att jag svor i mitt huvud ett antal gånger innan jag fick ihop det bra, men tillslut så:)
Såhär blev resultatet. Redet blir alltså som en del av buketten, den ska alltså inte gömmas.
<3
Veckorna går fort, i morgon är det redan fredag och då ska vi öppna våran lilla butik vi har i skolan, det ska bli spännande.
<3

Ha det bäst
Puss och Kram

Stillära!

Idag har vi fått lära oss de olika stilarterna.
Det finns 5 stycken olika stilar, transparent stil, formbinderi, formal (linjär) stil och dekorativ stil.
Våran lärare Fredrik visade oss de olika stilerna genom att göra olika arrangemang.
**********************************************************************************************
Dekorativ stil
Formal (linjär) stil
Vegetativ stil
Formbinderi


Transparent stil
**********************************************************************************************


Sedan fick vi göra en egen i den dekorativa stilen.
Såhär blev min=)
Vi använde oss utav oasis, dekorations stenar, midolin pinnar ( de smala vita) kannapinne (tjocka rosa) och två sorters blommor Gerbera och de gröna vet jag tyvärr inte vad de hette.Nej men man kan inte säga annat än att det varit ännu en rolig dag i skolan=)
Puss och Kram

KUL PÅ LANDET!

Igår fick vi sätta igång med ett roligt projekt.
Det ska vara en utställning på Liseberg i helgen, där ska Sötåsen vara med och ställa ut och då fick även vi göra lite roliga saker. Temat var Kul på landet.
I våran grupp skulle vi göra ett par gummistövlar, men fick även för oss att göra en korg som kunde stå bredvid stövlarna. Vi tänkte det kan ju inte vara så svårt att göra en korg? men det fick vi äta upp=)
Vi delade upp oss som att vi va ändå var sex personer i våran grupp, så jag Malin och Ida tog korgen.
Stommen till korgen gjorde vi utav kycklingnät och för att få en mer korgliknande utseende använde vi oss utav björkvistar och mossa.
Pilligt jobb, men pyssligt och en väldigt rolig utmaning.
Kan inte säga mer än att vi blev grymt nöjda!

Innan jag började skolan, skulle jag aldrig kunna tro att man kan göra sådana här saker, men nu börjar jag känna att ingenting är omöjligt, man kan göra otroligt mycket saker om man bara har fantasin.
Jag älskar det!!


Puss och Kram!

Första veckan!

Ja en vecka har gått, och det har varit hur kul som helst. Har lärt sig nya saker varje dag.
I torsdags fick vi lära oss spiralteknik, då ska stjälkarna gå runt i en spiral runt den blomman som är i mitten.
Jag trodde inte det skulle vara så svårt, men det tog en bra stund innan man fick in tekniken. Sen skulle man också få en fin bukett och det kan jag säga är inte det lättaste, men roligt och se hur man utvecklades under dagen.
Här har vi de blommor vi jobbade med, från vänster. Chrysantemum (santini), tiki, läderblad och rosor.
Här kan ni kanske se lite hur stjälkarna går i spiral, blir det fel i spiralen så kan man knäcka nån utav blommorna när man ska knyta den.
Här en utav många som jag tycker blev bra, när man hade gjort en så va det bara och klippa upp och göra en ny, det var lite små tråkigt när man väl var nöjd med en:)
Denna gillar jag väldigt mycket, att man kan använda sig av naturen såpass mycket gör det hela roligare, här har vi andvänt äpplen och rönnbär.
Fredagen började med att vi alla visade upp våra bildspel från när vi var på Uggleberget förra fredagen, det var kul och se alla andras och även se så många fina naturbilder.
Andra och sista lektionen fick vi göra roliga saker. Vi fick binda buketter utav de blommor vi hade kvar från dagen innan, sedan skulle vi även prissätta och namnge våra buketter och sedan ställa ut dem i våra lilla butik vi har i skolan.
Där kommer vi ha öppet på fredagar för våra lärare på skolan, där vi då kommer att sälja de saker vi gjort.
Den ena döpte jag till Röd sammet och kostade 19:-
Och den andra döpte jag till Rosa och kostade 25:-
Här är våran lilla butik, och där fick vi ställa ut våra blommor:)
I morgon börjar ännu en rolig skolvecka och då ska vi börja med ett litet projekt som ska ställas ut på Liseberg nästa helg. Men det får ni se när det är klart=)
Puss o kram <3

RSS 2.0